top of page

Performing art

Moderne, jazz og showdans

Commercial Jazz 

Dette  er en svært populær gren. 

Commercial Jazz heller mot Hip Hop, men den har i hovedsak jazztrinn og er ofte den tøffe dansen du ser på scenen med popstjerner.

Trad Jazz er den tradisjonelle jazzen med elementer som man kjenner igjen både i charleston og step. Dette er ofte utført til musikk fra eksempelvis Frank Sinatra osv, men kan og danses til nyere musikk som f.eks Meghan Trainor. 

 

Showdans består både av moderne, akro og jazzdans. Det som gjør det til sin egen stil er ønsket om å formidle noe konkret, som et tema, en historie, eller en karakter. Det kan for eksempel være Peter Pan, Annie, Oliver Twist osv. Her kan det være trad jazz, moderne, lyrisk jazz osv - avhengig av musikk og danseren som utfører programmet. 

Moderne dans, også kjent som samtidsdans/contemporary. 

Moderne bryter med den klassiske teknikken, samt har mer gulvarbeid og kan ha flere akrobatiske elementer i sine program. Moderne kommer i mange ulike former, avhenging av hvem som underviser og hvilken musikk som benyttes. Moderne krever at man har god dansebakgrunn og ikke nødvendigvis er opptatt av at det er populærmusikk som brukes.  

Lyrisk Dans

Dette er dans/koreografiklasser hvor vi tolker musikken med kroppens bevegelser. Lyrisk er veldig likt Slow som er svært populær dansegren på Step Up.

IMG_4910.HEIC
IMG_9636 2.HEIC
bottom of page