top of page

Performing art

Moderne, jazz og showdans

Performing art - eller PA som vi forkorter det til er et samlebegrep for scenisk og kunstnerisk dans. 

 

PA er dans som er skapt for å underholde på en scene og gi publikum en opplevelse eller fortelle en historie. 

Freestyle, Cheerdance, Slow,  Salsa og Swing dansesport, mens Jazz, Moderne og Ballett er PA.  

 

Cheerdance og Slow har masse PA i seg -  og det er en stor fordel å drive med PA for å bli god i dette, men cheer og Slow er dansesport laget for konkurranse og ikke for underholdning. 

IMG_9636 2.HEIC

JAZZ,  MODERNE, SHOW, BALLETT, MUSIKAL og TEKNIKK  er klasser vi har.

 

I perioder har vi klasser som da trender som GIRLY JAZZ, LATIN JAZZ, JAZZ FUSION, MUSIKAL DANS, SHOW JAZZ eller BROADWAY JAZZ                          

 

Sjekk timeplanen for fullstendig oversikt. I 2024 har vi bl.a. Jazz Fusion nivå 3-4 ( øvvet nivå ) og Musikaldans for barn.

Hva slag PA tilbys  på Step Up 

Commercial Jazz 

Dette  er en svært populær gren. 

Commercial Jazz heller mot Hip Hop, men den har i hovedsak jazztrinn og er ofte den tøffe dansen du ser på scenen med popstjerner.

Trad Jazz er den tradisjonelle jazzen med elementer som man kjenner igjen både i charleston og step. Dette er ofte utført til musikk fra eksempelvis Frank Sinatra osv, men kan og danses til nyere musikk som f.eks Meghan Trainor. 

 

Showdans består både av moderne, akro og jazzdans. Det som gjør det til sin egen stil er ønsket om å formidle noe konkret, som et tema, en historie, eller en karakter. Det kan for eksempel være Peter Pan, Annie, Oliver Twist osv. Her kan det være trad jazz, moderne, lyrisk jazz osv - avhengig av musikk og danseren som utfører programmet. 

Moderne dans, også kjent som samtidsdans/contemporary. 

Moderne bryter med den klassiske teknikken, samt har mer gulvarbeid og kan ha flere akrobatiske elementer i sine program. Moderne kommer i mange ulike former, avhenging av hvem som underviser og hvilken musikk som benyttes. Moderne krever at man har god dansebakgrunn og ikke nødvendigvis er opptatt av at det er populærmusikk som brukes.  

Lyrisk Dans

Dette er dans/koreografiklasser hvor vi tolker musikken med kroppens bevegelser. Lyrisk er veldig likt Slow som er svært populær dansegren på Step Up.

Hvordan gå frem for å danse PA på Studio Step Up  

I PA bør man starte med show eller musikaldans, jazz eller ballett og deretter moderne.  Man starter aldri med moderne uten å ha flere år med ballett eller jazz.

 

VI har mange fine koreografiklasser på både på Lambertseter og Oppsal og det er fint å gå en klasse i uken eller kombinere med fler eller andre stilarter. Her er det smak og behag som bestemmer. Noen ønsker raskere å få progresjon og kombinerer med det vi kaller "teknikk". Da er det ingenkoreografi, men kun oppvarming og teknikk. Utrolig lærerikt, men ikke alle faller for dette i starten så vent med å melde på til man har er klar for det. Dialog med Step Up Admin eller din pedagog eller instruktør er lurt og vi hjelper deg gjerne. 

 

Hvordan finne den perfekte PA klassen for deg!

Noen finner en instruktør eller pedagog de liker, andre finner en stil de liker. Jazz er rytmisk og masse populær musikk , men du kan og få musikk fra 30tallet med charleston vri, Musikaldans/show Jazz er ofte fra filmens og scenens verden og det er ofte her vi kan synge med for vi kjenner sangene så godt fra før og vi pleier å storkose oss til musikken og dansen. Moderne kan  

 

Mange liker PA veldig godt og starter etter hvert å konkurrere i dette. 

Konkurrere i PA  ?

i mange år over store deler av verden har det vært helt normalt å konkurrere i alle slags PA som i Piano, ballett, jazz og show dans. Selv den Norske Opera sender sine dyktige barn oog ungdom på konkurranser ute i verdenen. 

Mange husker vel også Dance Moms som gikk i flere år på Tv - det var PA. 

 

På  Step Up konkurrerer vi  gjennom Norges Danseforbund så det er i ordnede former og derfor en gylden mulighet f å kombinere den fantastiske idrettsverdenen samtidig som man kan  formidle noe til publikum - en historie, et budskap - en historie. LKanskje du er er teater menneske -.som også liker det sosiale idretten gir med heiarop og klubbtihørighet, da får du det beste av to verdener her. 

Alle under 10 år får premie hver gang (blir ikke rangert ) og de over 11 år kan delta og være så involvert de selv ønsker. 

Dette og freestyle/slow får vi tilbake melding om fra foresatte ( som og er erfarne håndball og fotball-foresatte) at er en av de mest sosiale idrettene de har vært borte i. Man er samlet over  timer med flere aldersgrupper så man stadig har noen å strekke seg etter og miljøet er derfor veldig bra. VI jobber ikke bare etter årstall, men også nivå  - Tverfaglig trener og pedagogteam, samt mulighet for privattimer. 

 

Mulighet for å reise til utlandet om man ønsker det og VM og EM er også en mulighet for de som vil satse på det. Lnsker man å ha det som en koselig sport ved siden av skolen uten å satse er det også en mulighet.

 

Vi støtter alle uansett mål og mening. 

Kontakt oss for mer informasjon om å danse eller konkurrere i PA i chatten - den lilla boblen på høyre side. 

IMG_4910.HEIC
bottom of page